Därför är det enkelt att betala med bitcoin

Antalet företag och privatpersoner som använder bitcoin växer ständigt. I dagsläget är det allt från advokatbyråer till restauranger som accepterar bitcoin som betalmedel. Att betala med bitcoin är lättare än att köpa något med kreditkort.

Bitcoin är något som växer sig allt större och fler blir upplysta om bitcoin. Antal företag som tillåter bitcoin som betalmedel tickar stadigt uppåt. Bitcoin är en helt digital valuta som skapades 2009. Det är en betalningsmetod som inte har några avgifter eller transfereringstider. Om du vill köpa bitcoin kan du göra det genom olika sätt. Det vanligaste är att använda en växlingstjänst online. När du ska köpa dina bitcoin ska du tänka på att du förstår vad du köper.

Ställ dig själv följande frågor:

  • Förstår du vad du köper?
  • Hur tror du att reaktionen blir om kursen går ner?
  • Har du råd att kursen faller?
  • Hur håller du dina bitcoins säkra?

Att handla med bitcoin innebär risk. När du vet vad du handlar ska du skaffa dig en digital plånbok och välja en tillförlitlig handlare. Det finns många bedragare där ute. När du väljer lösenord ska du tänka på att välja säkra lösenord och gärna ha en tvåstegs-autentisering. Säkrast är om du har dina bitcoin i en egen plånbok. Det kan vara värt att göra en säkerhetskopia på din plånbok. När du har dina bitcoin kan du använda dom som betalmedel. Det är viktigt att du hela tiden håller dig uppdaterad om vad som händer på bitcoinmarknaden och hur du håller dina bitcoin säkra.

Bitcoinbetalning

Det är faktiskt enklare att göra en bitcoinbetalning än vad det är att betala med ett kreditkort och betalningen kan tas emot utan ett speciellt handlarkonto. Betalningen görs från en applikation på telefonen eller från datorn. Du anger endast mottagarens adress och belopp innan du skickar betalningen. Ännu enklare blir det om du scannar en QR-kod. Bitcoin som betalningsmedel innebär färre risker för handlarna och ger en helt annan betalningsfrihet än traditionella betalningsmetoder. Transaktionerna med bitcoin är väldigt säkra och inga osynliga avgifter kan läggas på. Transaktionerna kan också göras utan att någon personlig information knyts till den. Okunskapen som har funnits kring bitcoin som betalmedel har ändrats. I dagsläget finns det allt från hårvårdsföretag till taxibolag som accepterar bitcoin. Resultatet för företag som accepterar bitcoin är lägre avgifter, större marknad och minskade administrativa kostnader.

Vad bitcoin påverkas av

Bitcoin har inte någon myndighetsövervakning, utan står helt utanför den traditionella ekonomins inflytande. Kryptovalutan påverkas inte alls av penningpolitiska förändringar. Det finns emellertid andra faktorer som påverkar priset på bitcoin. En faktor är regel som handlar om ovissheten kring vilken inverkan olika regler kan få på bitcoin. En annan faktorn är utbud. Det sägs att det finns ett begränsat antal bitcoins och frågan är vad som händer med priset när eller om det inte produceras lika mycket bitcoin. Press är också en faktor som påverkar bitcoin. Press handlar om hur priserna påverkas av allmänhetens uppfattning, livslängd och säkerheten. Ytterligare en faktor är antagande och det handlar om hur stor bitcoin kommer bli som betalningsmetod.