Få lagret att funka för lyckad e-handel

E-handeln är större än någonsin och idag kan folk köpa hem i princip vad som helst online. Kläder, mat, elektronik och kosmetika är bara några exempel, och utbudet växer ständigt. För dig som driver eller planerar att starta e-handel är det därför extra viktigt att du klarar konkurrensen.

Det har gjorts många undersökningar om vad som är viktigast för att lyckas med att sälja varor och tjänster online. Produktens kvalitet är självfallet främst och några av de övriga avgörande faktorerna är:

  • användarvänlig hemsida
  • smidig betalning
  • snabba leveranser
  • bra kundsupport

Effektivisera ditt lager

Medan hemsidan och betalningen framförallt är tekniska frågor är det du själv som ska organisera hur din e-handel drivs. Du behöver ett mycket väl fungerande lager där du vet exakt vad som finns tillgängligt och har omedelbar tillgång till dina varor. Med en professionell truckservice som inte bara ger dig ergonomiska och lättmanövrerade lastningsfordon utan även en fantastisk teknisk support, fungerar ditt lager optimalt. Allt flyter på smidigt och du slipper onödiga och kostsamma stopp i verksamheten eftersom en truck krånglar.

Håll vad du lovar

Med den explosionsartade ökningen av e-handel under 2020 har kunden idag möjlighet att välja och vraka. Att handla nätmat handlar inte längre om att enbart få hem livsmedel från närmaste mataffär utan om hela måltider och det går även att köpa hem stora, tunga föremål som möbler och vitvaror. Med rätt slags truck kan du klara vad du än vill sälja och det finns modeller för av- och pålastning, lösningar för att kunna hantera flera beställningar simultant liksom ergonomiska varianter som gör det enkelt för personalen att plocka ut enskilda varor. Allt för att din handel ska kunna drivas så effektivt som möjligt.

E-kunden har också lärt sig vilka lagar och regler som gäller och som e-handel bör du vara noga med att ge bra kundservice och snabbt rätta till saker om något går fel. Om du skickat ut fel vara eller om den gått sönder under transporten kan kundens besvikelse förvandlas till en mycket positiv upplevelse om du sköter det hela snyggt.

Det är ingen slump att internet-jättar har börjat etablera sig på den svenska marknaden och det är något som du kan vända till din fördel. Genom att erbjuda personlig service med unika varor och en smidig köpupplevelse för konsumenten kan du se fram emot goda resultat.