Inred ett fungerande kontor

En genomtänkt inredning av kontoret lönar sig alltid i längden. Vare sig du sitter och jobbar hemifrån eller på en arbetsplats är det viktigt att ha rätt förutsättningar för att kunna utföra ditt jobb.

Det är väl känt att den som sitter vid köksbordet och försöker göra sitt jobb har en del problem att vänta på grund av den dåliga ergonomiska situationen. Det kan gå att få avdrag för arbetsrum men är inte helt enkelt. Reglerna är lite snåriga så läs gärna på hos Skatteverket innan du ansöker om avdrag.

kontorOm vi bortser från rent kontorsarbete så finns det många andra saker som kan behöva uträttas på ett kontor och inredningen måste anpassas efter det. Några exempel på vad som behövs är skrivbord och stol. Det kan också behövas möbler för möten och kanske någon form av arbetsbänk för paketering eller arkivskåp av något slag. Du hittar det mesta hos Källs materialhantering som med sin långa erfarenhet gärna hjälper till att hitta den bästa lösningen.

Skrivbordsarbete

Välj gärna ett skrivbord som är höj- och sänkbart så du kan få rätt arbetshöjd vare sig du vill stå eller sitta. När du sitter behöver du en bra kontorsstol som ger bra stöd till ryggen.

Möten

Vid möten med kunder eller partners är det trevligt med mindre informell miljö, kanske mjuka stolar och ett mindre bord att samlas runt. För mer uppstyrda sammanträden passar det bättre med ett större bord och fler stolar.

Arkivering

Arkivering kan göras på traditionellt sätt i pärmar eller mappar, men många gör idag digitala säkerhetskopior av sitt arbete på exempelvis USB-minne. Oavsett metod är det bra att ha ett säkerhetsskåp för förvaringen..

Kuvertering

Vissa verksamheter har stora volymer brev eller andra försändelser och då är det guld värt att ha en rejäl arbetsbänk för detta. Rätt arbetshöjd sparar ryggen.

Belysning

Till sist är det också viktigt att tänka på belysningen. Rätt ljuskälla på rätt plats så du slipper anstränga ögonen. Tänk på att även om ett kontor används under en kortare tid är det inget skäl att strunta i inredningen. Ergonomi är viktigt och även något som en arbetsgivare alltid måste ta ansvar för. Är du din egen arbetsgivare så bör du förstås ta lika bra hand om dig själv som du skulle göra om andra.