Skicka lagerpersonalen på truckutbildning

Ligger du i startgroparna med din e-handel och har anställt lagerpersonal? Då finns det en hel del du ska tänka på för att skapa en trygg, trevlig och säker arbetsplats. Som arbetsgivare är du ytterst ansvarig för att din personal har det bra.

En av de viktigaste sakerna på en arbetsplats är att den är säker för din personal. Lagerpersonal har ofta ett tungt och riskfyllt arbete. Genom att skicka din personal på en truckutbildning hos mgbtruck.se ser du till att din personal får de bästa förutsättningarna att sköta sitt arbete på ett säkert sätt.

Varför utbildning?

Varför ska du då utbilda din personal? Du kanske tänker att det är dyrt och onödigt. Tänk då om. Skulle dina anställda råka ut för en arbetsplatsolycka för att du som arbetsgivare inte givit rätt förutsättningar för säkerhet kan det bli en dyr affär för dig. Personal som känner att du månar om dem kommer också att göra ett bättre jobb.

Viktigt med säkerhet även för inhyrd personal

Funderar du på att ta in arbetskraft från ett bemanningsföretag till ditt lager? Då är det lika viktigt med säkerhet och utbildning. Så här säger Maximilian Gruber som tidigare jobbade inom bemanning:

”Man blir bara skickad runt hela tiden utan att egentligen veta vad man ska göra. De på plats förväntar sig att man ska veta vad man ska göra.”

Att ha personal som känner sig osäker gör att risken för att arbetsplatsolyckor ökar. En sådan arbetsgivare vill du inte vara. Se därför till att din personal får ordentlig utbildning så att de kan känna sig säkra på arbetsplatsen. Du behöver inte äga ett jättelager för att ta arbetsmiljöansvar. Även mindre aktörer måste göra detta.