Därför ska du använda ett rekryteringsbolag

När företaget behöver ny personal finns det många fördelar med att ta hjälp av ett rekryteringsföretag för att hitta rätt person. En rekrytering tar mycket tid i anspråk och tid är pengar. Att dessutom anlita ett nischat rekryteringsföretag ökar chanserna ytterligare att hitta rätt person till rätt jobb.

När det är dags för rekrytering av ekonomer till företaget är det en god idé att ta hjälp av ett rekryteringsföretag. Det finns många fördelar med att överlåta rekryteringen till experter. Om du dessutom anlitar ett rekryteringsföretag som är inriktad på ekonomer är chansen ännu större att rekryteringen ska bli lyckad.

Fördelar med att använda rekryteringsbolag:

• Kunniga rekryterare
• Tidsbesparande
• Lättare att nå ut till jobbsökande
• Större chans att hitta rätt kandidat

Tid är pengar

Att rekrytera personal tar tid och tid är pengar. Att skriva en annons, gå igenom alla ansökningar, genomföra intervjuer, ta referenser och kontakta dem tar tillsammans väldigt mycket tid och energi. Det kostar även pengar att göra en felrekrytering. I fall du anställer fel person kommer du att behöva göra om processen igen och då har du dessutom slösat enormt mycket tid. Det är heller inte enkelt att hitta arbetskraft i dagsläget, många har svårt att få den kompetensen de behöver. Om du inte har kunskapen och vet hur du ska genomföra en rekryteringsprocess eller om den kompetensen inte finns inom företaget är det smidigast att ta hjälp.

Rekryteringsföretag har stora nätverk

Ett rekryteringsföretag har inte sällan ett stort nätverk och kan matcha rätt person med rätt jobb. De besitter ofta en unik kunskap kring hur de ska angripa jobbansökningarna som kommer in och sedan välja ut ett antal kvalificerade personer som kan passa till tjänsten och företagets specifika förutsättningar. En duktig rekryteringskonsult jobbar hårt med att ha bygga upp ett bra nätverk och sedan underhålla det. Rekryterare vet också i vilka kanaler de ska annonsera ut tjänsten för att få rätt sökande. Det är många rekryteringsföretag som kvalitetssäkrar processen och gör behövliga bakgrundskontroller på aktuella personer. Ett tips är att försöka hitta ett rekryteringsföretag som är ödmjuk inför varje ny rekrytering och som är transparent mot sina kunder.