Så driver du eget företag smidigt hemifrån

Att starta ett företag är inget du gör i en handvändning. Det gäller att förbereda dig och ge dig själv rätt förutsättningar för att lyckas. Med hårt jobb och framåtanda har du alla möjligheter att lyckas.

Att starta och driva ett eget företag är både roligt och utmanande. Det är många gånger en helt ny värld som öppnar sig. I början är det tusentals saker att tänka på. Det bra att styra upp administrationen redan från början. Om du har din bas i hemmet är organisation a och o. Du behöver ha ett lager av kuvert för att skicka fakturor, skrivarpapper, emballage för att skicka produkter och mycket mer. Du kan hitta billiga kuvert för företag och privatpersoner här om du vill ha ett brett sortiment att välja mellan. Det kan vara bra att ha olika sorters kuvert som tjocka kuvert och fönsterkuvert. Det kan kännas som småsaker med det är viktiga att tänka på.

“Lär dig hur andra har gjort.” Läs mer här

Styr upp bokföring och redovisning

Förutom kuvert är det bra att ha pärmar där du kan samla alla viktiga papper. Ett tips är att du redan från början sätter upp rutiner för hur du ska sköta fakturering, bokföring, redovisning och andra administrativa uppgifter. Rätt bokföring skapar även möjligheter att analysera ditt företagande och kunna ta viktiga beslut. Vissa verksamheter behöver tillstånd, kolla upp om du behöver något sådant. När du registrerar företaget behöver du även tänka på moms och F-skatt.